1.
Flå abborrarna och skär skinnen i bitar. Det
gör ingenting om det skulle komma med lite fiskkött.
Behöver fisken rensas gör man givetvis det först!
2.
Lägg bitarna i en kastrull och häll över
ca en liter vatten.
3.
Låt koka i ungefär en timme.
4.
Sila bort skinnen, men spara vattnet, det är det som
blir limmet senare!
5.
Fortsätt koka tills massan fått en lagom konsistens,
vattnet ska i princip ha kokat bort, och låt det svalna
(det tjocknar ganska mycket när det kallnar). Det ska
vara som trälim när det svalnat. Är det för
tjockt kan man hälla på lite vatten och koka
om, är det för tunt är det bara att koka
mer.
6.
Limmet är klart att använda!
Du
kan även prova med att bara koka fiskbenen, bara fiskköttet
eller varför inte hela fisken. Ska man koka fiskbenen
eller bara köttet skiljer man detta åt från
övriga fisken, ska man prova med hela fisken är
det inte nödvändigt. I övrigt är utförandet
samma som ovan.
|